Apetister Junior
Suroviny:
  • 1 jablko
  • 1 hrnek malin1 čajová lžička medu
  • 1/2 hrnku mléka
  • hrst vlašských ořechů
Příprava:
  1. Jablko oloupejte, nakrájejte a promíchejte se zbývajícími surovinami.

Vlastnosti surovin

Tabulka surovin a jejich benefitů
Surovina Benefity
Jablko Slupka jablka obsahuje pektiny, které čistí lidský organismus od toxických látek a snižují absorpci cholesterolu, ovlivňují trávicí soustavu a předcházejí zácpě. Obsahuje vitaminy, zejména vitamin C, který posiluje imunitní systém, draslík a železo.
Maliny Obsahují mnoho vitaminů a minerálů, včetně C, E, vitaminů skupiny B, draslíku, hořčíku, železa, vápníku.
Mléko Zdroj vápníku, bílkovin, tuků, vitaminů A, D, E, B12, PP, fosforu, hořčíku a draslíku. Tyto složky snižují riziko onemocnění nemocemi jako osteoporóza a vysoký krevní tlak.
Vlašské ořechy Zdroj zdravých bílkovin a polynenasycených mastných kyselin (mimo jiné i díky nim se snižuje hladina špatného cholesterolu).