Vejce |
Jde o zdroj zdravých bílkovin, vitaminů A, D, E, K, B2 a B12, minerálů, jako je hořčík, železo, vápník, draslík a fosfor. |
Cibule |
Obsahuje síru, železo, fosfor, hořčík, zinek, křemík, vápník, mangan a vitaminy A, B, C a E. Působí jako antioxidant, ničí bakterie a posiluje imunitu, má pozitivní účinky na činnost cévní soustavy , předchází krevním sraženinám, snižuje krevní tlak a hladinu cholesterolu.
|
Paprika |
Zelenina bohatá zejména na vitaminy C, A a E a betakaroten, stejně jako na draslík a vápník. Paprika ve stravě snižuje krevní tlak, má pozitivní vliv na cévní soustavu, trávicí soustavu, má protizánětlivé a antibakteriální účinky a posiluje imunitní systém. |
Cuketa |
Je zdrojem hořčíku, železa, draslíku, vitaminů A, C, K, B1, PP a betakarotenu. Cuketa má vlastnosti, které odkyselují organismus a regulují zažívací procesy. |
Petrželka |
Obsahuje železo, vitamin C, vitamin E, betakaroten, kyselinu listovou, vápník, draslík a hořčík. |