Apetister Junior
Suroviny:
  • vejce v bio kvalitě
  • párek
  • cibule
  • hpepř
  • malá cuketa
  • půl hrsti petrželky
  • máslo
  • sůl a pepř
Postup:
  1. Na pánvi osmažte cibuli a párek. Suroviny nakrájejte na kostky. Vejce rozklepněte do mísy a promíchejte je se solí a pepřem. Přidejte zeleninu, zamíchejte a vylijte do pánve.
  2. Za stálého míchaní smažte, dokud vejce neztuhnou.

Vlastnosti surovin

Tabulka surovin a jejich benefitů
Surovina Benefity
Vejce Jde o zdroj zdravých bílkovin, vitaminů A, D, E, K, B2 a B12, minerálů, jako je hořčík, železo, vápník, draslík a fosfor.
Cibule Obsahuje síru, železo, fosfor, hořčík, zinek, křemík, vápník, mangan a vitaminy A, B, C a E. Působí jako antioxidant, ničí bakterie a posiluje imunitu, má pozitivní účinky na činnost cévní soustavy , předchází krevním sraženinám, snižuje krevní tlak a hladinu cholesterolu.
Paprika Zelenina bohatá zejména na vitaminy C, A a E a betakaroten, stejně jako na draslík a vápník. Paprika ve stravě snižuje krevní tlak, má pozitivní vliv na cévní soustavu, trávicí soustavu, má protizánětlivé a antibakteriální účinky a posiluje imunitní systém.
Cuketa Je zdrojem hořčíku, železa, draslíku, vitaminů A, C, K, B1, PP a betakarotenu. Cuketa má vlastnosti, které odkyselují organismus a regulují zažívací procesy.
Petrželka Obsahuje železo, vitamin C, vitamin E, betakaroten, kyselinu listovou, vápník, draslík a hořčík.