Jáhly |
Mají zásadité účinky, proto odkyselují organismus, neobsahují lepek, jsou zdrojem železa, draslíku, vápníku, fosforu, hořčíku, vitaminů B1, B2 a B6. |
Lněné semínko |
Lněné semínko má velmi vysokou výživovou hodnotu. Obsahuje omega-3 mastné kyseliny, vláknina přispívá ke správné funkci trávicí soustavy. Lněné semínko je bohaté na vitamin B1, vitamin B6, kyselinu listovou, hořčík, železo a fytonutrienty. |
Mléko |
Zdroj vápníku a bílkovin, tuků, vitaminů A, D, E, B12, PP, fosforu, hořčíku a draslíku. |
Sušené brusinky |
Zdroj vlákniny, vitaminů C, E, B1, B2, B6, minerálů: železa, sodíku, draslíku, vápníku, fosforu, hořčíku, jódu. |
Banán |
Obsahuje cenné složky – vitaminy A, C, E, K a vitaminy skupiny B. Také je zdrojem vlákniny a minerálů, zejména draslíku, ale také hořčíku, fosforu a vápníku. |
Mandarinky |
Hlavní zdroj vitaminů C a A. Konzumace mandarinek, díky vitaminu C, přispívá k normální funkci imunitního systému. Mandarinky mají nízkou energetickou hodnotu a nízký glykemický index. |